IT Optimalisatie

Besparen door organisatie!

Wat is IT optimalisatie?

IT optimalisatie is de verzamelnaam voor het optimaal gebruiken van alle beschikbare middelen om je leven en je administratie zo goed mogelijk te organiseren. Bijna iedereen heeft de dag van vandaag een smartphone of tablet. Maar gebruiken we de functionaliteit daarvan op een goede manier?

Waarom?

Tijd en geld besparen door beschikbare middelen te gebruiken voor wat ze dienen. Het komt er dus op aan om alle toestellen op mekaar af te stemmen en gebruik te maken van de beschikbare tools, rekening houdend met jouw budget.

Voor Wie?

De doelgroep voor dit programma zijn de eenmanszaken of kleine KMO’s. Mensen die zich graag bezighouden met hun job en nadien niet meer de tijd kunnen/willen nemen om alle mogelijkheden van de informatisering te bestuderen en uit te proberen.

Mijn inbreng?

Als onafhankelijk raadgever ben ik niet gebonden aan merken, platformen of leveranciers. Dit zorgt ervoor dat ik kan werken met de beschikbare omgeving zonder belang te hebben bij nieuwe aankopen of abonnementen. SAMEN met jou bekijken we je volledige IT-infrastructuur en bespreken we de mogelijkheden om jouw processen te vereenvoudigen of te optimaliseren. Een correct ingestelde omgeving kan wel tot 4u per week aan tijd besparen. Deze tijd kan je  dan besteden zoals JIJ wil, zonder je zorgen te maken dat er nog onverwerkte administratie zou kunnen zijn.

Wat kost het?

Het is moeilijk om hierop een vaste prijs te kleven omdat geen twee situaties dezelfde zijn. Daarom bespreken we samen om te kijken hoever jij al zit, waaraan er nog nood is en wat ik kan doen voor jou. Hierdoor kan ik het pakket en de activiteiten ook aanpassen aan jouw specifieke situatie.

Tijdens een eerste gesprek van ongeveer 30 minuten bekijken we samen de huidige situatie en de mogelijkheden tot optimalisatie. De conclusie van dit gesprek wordt dan vertaald in een gepersonaliseerde offerte.

Is dit iets voor mij?

Een veelgestelde vraag en omdat ik iedereen zijn tijd naar waarde weet te schatten, geef ik hieronder reeds een aantal vragen. Als je hierop 2 of meer keer NEEN hebt geantwoord, ga dan snel naar het contactformulier vraag een gesprek aan. In het andere geval kan ik je alleen maar feliciteren!  Je levert schitterende werk en gebruikt informatica voor wat ze gemaakt is!

De volgorde van de vragen is totaal willekeurig gekozen. Het is helemaal niet erg om overal neen op te antwoorden… na onze samenwerking heb je direct een beter idee hoe ook voor jou IT een toegevoegde waarde kan betekenen.

  • Ik lees graag mijn mail op mijn telefoon en doe daar dan ook direct iets mee.  Ik krijg die mails dan ook niet meer op mijn pc als ik dat niet wil?
  • Mijn e-mails zijn goed georganiseerd en ik heb toegang tot de mails waar en wanneer ik dan wil?
  • Ik heb direct toegang tot mijn kalender en ik kan overal afspraken inplannen zonder dubbel werk?
  • Documenten die ik ook onderweg nodig heb, heb ik opgeslagen op een centrale locatie en daarvan heb ik maar 1 versie?
  • Ik heb een facebookpagina en/of een website en ik doe daar regelmatig een aanpassing aan?
  • Foto’s van werken en/of opdrachten worden gestructureerd bewaard en gebruikt op het internet waar het kan?
  • Ik ken de functionaliteit van mijn telefoon/tablet en ik gebruik alle apps die mij kunnen helpen in mijn job?
  • Al mijn contacten zitten op een goede manier opgeslagen en zijn gelijk op al mijn toestellen?
  • offertes en facturen worden op dezelfde manier opgemaakt en ik heb niet veel werk om van een offerte naar een factuur te gaan?
  • Ik sla alle documenten gestructureerd op en ik vind daarin vlot de weg?

 

 

Ik wil hier meer over weten!