EEn webshop laten bouwen naar eigen wens
Geld verdienen

Iedereen heeft een webshop nodig?

Voor mensen die afgewerkte producten rechtstreeks verkopen kan dit een perfect kanaal zijn om te verkopen.

Een webshop is niet voor iedereen een toegevoegde waarde. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en of die voor jou passen.

Als voorbeeld neem ik graag mijn eigen bedrijf. Het is voor mij geen toegevoegde waarde om een volledige webshop in te richten omdat ik gewoon geen producten verkoop die geschikt zijn om op die manier aangeboden te worden.

 

Een webshop wat is dat juist?

Er zijn een aantal verschillende types van webshop die elk hun eigenheid hebben en ook een specifieke aanpak vereisen.

Is je webshop bedoeld ter ondersteuning van een bestaande winkel/bedrijf of is de webshop het enige verkoopkanaal?

Is jouw webshop onderdeel van een informatieve website of is de shop een aparte site?

Ga je specifieke campagnes voeren via adwords of facebook advertising of ben je dit niet van plan?

Zoals je merkt, is de kans klein dat jouw webshop net hetzelfde doel heeft als die van je buur. De kans is dan ook klein er hetzelfde prijskaartje aanhangt.

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk!

Je hebt de vorige vragen bekeken en je hebt daar een antwoord op, dus je kan starten? Ik denk het niet.

Als je wil dat je een goed idee krijgt van de kostprijs en het te verwachten werk voor het beheer, kan je maar beter nog wat extra informatie klaar hebben.

Je zorgt nu dat je een idee hebt hoeveel producten je in je webshop will gebruiken en hoeveel uur per maand je zelf nog kan besteden aan het beheren van de shop (inclusief het verzenden van de producten). Op basis daarvan kunnen we dan samen aan de slag om de opties te bekijken.

Een webshop beginnen, maar hoe?

Er zijn heel veel oplossingen op de markt, maar alles heeft zijn prijskaartje. Ik heb gekozen om alleen webshops te maken in Woocommerce omdat dit naar mijn mening het beste aansluit bij de klanten die ik wens te bereiken.

Deze oplossing biedt een brede waaier van mogelijkheden, heeft een grote flexibiliteit en is met behulp van de templates die beschikbaar zijn ook vrij snel op te zetten. Hou hier vooral ook rekening met de tijd die nodig is om de producten in de webshop te beheren (oude verwijderen, nieuwe toevoegen, stockbeheer, kortingen, acties). Je kan dit allemaal zelf in eigen beheer doen, ik kan voor jou het management van de shop volledig overnemen of automatiseren, maar in de meeste gevallen is een blended model waar we elk een deel van het werk doen het meest aangewezen. Dit is een belangrijk onderdeel van de prijsbepaling voor het opzetten en beheren van de shop.

Hou hier dus altijd rekening mee van bij de planning en budgettering!

Een goed gesprek lost veel op, dus contacteer mij nu om een concrete afspraak te maken!